Na zlízanie zmrzliny je potrebné v priemere 142,18 liznutí.
NIE – Skúste si to niekedy zrátať a nedostanete sa ani k stovke. Najčastejšie sa uvádza 50 líznutí, ale spriemerovať je to takmer nemožné. Záleží totiž na niekoľkých veciach:
- množstvo zmrzliny: kým u nás sú kopčeky veľmi decentné, napríklad v Španielsku vám navalia riadnu hrudu. Aké množstvo by bola tá “jedna zmrzlina”?
- štruktúra zmrzliny: smotanová, mliečna, sorbet – a každý výrobca má v konečnom dôsledku inú zmrzlinu. Niekto tuhšiu, iný vláčnejšiu. Našľahané umeliny sa vám ani nechcú prilepiť na jazyk a zmrzlinu len hore-dolu rozlízavate, kým ju znechutene nevyhodíte do najbližšieho koša. True story.
- teplota okolia: počas horúceho letného dňa zmrzlina mäkne a topí sa rýchlejšie a viac sa jej tak dostane na jazyk
- osobné preferencie: niekto zaberie jazykom a má razom po zmrzline, niekto len tak ďobká a trvá mu to večnosť